Jucariile magnetice sunt utile pentru dezvoltarea inteligentei copiilor. Iata de ce.

Educatia viitorului adult se face inca din copilarie. Chiar daca pare greu de crezut, multe abilitati necesare adultilor se dezvolta inca din copilarie, chiar de la varste mici. In acest articol vom discuta despre jucariile magnetice si importanta lor in educatia copilului.

Jucariile magnetice nu sunt un concept nou, acestea fiind prezente pe piata de zeci de ani. In ultima vreme au devenit tot mai populare, pe masura ce au devenit virale in mediul online. Putem gasi cu usurinta jucarii magnetice pe internet. Poate ca cele mai populare in momentul de fata sunt jucariile magnetice Magna-Tiles.

Din ce sunt compuse jucariile magnetice

Jucariile magnetice sunt in general compuse din patrate sau triunghiuri din plastic, care au magneti pe fiecare latura. Magnetii sunt destul de puternici, astfel incat aceste forme sa se poata "lipi" intre ele prin magnetism. Datorita acestor magneti, piesele se pot asambla in diverse forme, de la cele mai simple si pana la cele mai complexe.

Pentru ca magnetii sunt in general destul de puternici, se pot construi structuri de mari dimensiuni, care sa reziste sub propria greutate. In general, pentru a asambla aceste structuri de mari dimensiuni, este nevoie de mai multe piese. De aceea, va fi nevoie sa cumparati mai multe seturi, pentru a avea destule piese magnetice.

Cele mai populare jucarii magnetice sunt cele de la brand-ul Magna-Tiles, fiind foarte populare si indragite de copii. Acestea sunt compuse din piese transparente si colorate, astfel incat copiii si pot dezvolta si un bun simt cromatic.

Influenta benefica a jucariilor magnetice asupra copiilor

Fie ca este vorba de Magna-Tiles sau alte tipuri de jucarii magnetice, acestea au efecte foarte bune asupra dezvoltarii copiilor, inca de la varste mici. In primul rand, prin joaca cu astfel de jucarii, copiilor li se dezvolta inteligenta spatiala, orientarea in spatiu. De asemenea, li se dezvolta o foarte buna coordonare intre ochi si maini. In plus, jucandu-se cu aceste jucarii magnetice, copiii se obisnuiesc sa isi structureze gandirea, pentru ca sunt fortati sa gandeasca "modular" - asambland mai multe module impreuna, ajung sa creeze forme impresionante, printr-o simpla joaca. Pentru ca sunt foarte versatile, jucariile magnetice Magna Tiles vor rezista mult timp in camera copilului tau. Pentru ca ofera nenumarate posibilitati de construire, copiii se vor plictisi foarte greu de acestea.