Junior CERCETATOR

Matematica a inceput cu numerele, iar numerele sunt si astazi esentiale, chiar daca acest subiect nu se mai limiteaza la calcule doar. Pe baza numerelor s-au construit notiuni tot mai sofisticate, matematica defenind un domeniu vast si divers al gandirii umane, sustinand bazele multor stiinte exacte, dar o regasim pretutindeni si in arta. Matematica este fundamentul oricarei gandiri logice si analitice, matematica actuala se ocupa mai mult de structura, configuratie si forme.

De la cel mai mic atom pana la gaurile negre. de la caderea marului pana la teleportare. Avem raspunsuri la toate intrebarile, si daca nu le avem le cercetam si le analizam impreuna. Fizica este o stiinta a naturii care studiaza structura materiei, proprietatile generale, legile de miscare, formele de existenta a materiei, precum si transformarile reciproce ale acestor forme.

Cele doua stiinte coexista, se imbina reciproc formand un tot unitar inseparabil.

Propunem prezentarea acestor module impreuna pentru a acoperi nevoia strigenta a copiilor de conexiuni transdisciplinare, iar focusul va fi pe logica si aplicabilitatea notiunilor zi de zi.