Maratonul de sanatate by Secom Romania

Atelier de experimente

Magneti, busole, culori si difractie, energie statica, propulsie, centre de greutate si multe altele (in functie de durata atelierului si varsta participantilor) intr-un atelier de tip learning-by-doing ce a avut loc in cadrul evenimentului Secom(R) Romania - Maratonul de sanatate, totul este experimental, liber, cu testarea limitelor.

Imagini de la primul atelier de acest gen aici.

Zbor printre planete

Copiii vor descoperi si experimenta ce este sistemul solar, care sunt planetele si traiectoriile acestora, cum arata ele, apoi vom cobori pe Pamant unde vom descoperi fenomene naturale si starile apei, iar in final vom contura povesti despre explorarea spatiului si vom trece la actiune construind rachete si invatand despre aerodinamicitate. Activitatile vor include notiuni de matematica si fizica (din modulul junior cercetator), notiuni financiare si economice (din modulul junior antreprenor), si vor fi presarate cu informatii legate de proportii, culori, estetica (din modulul junior grafician). In plus, vom avea si activitati artistice prin care isi vor exersa abilitatile de decupaj si colorare, activitati de teatru si improvizatie, in care vor exersa vorbitul in public si creativitatea in exprimare, dar si activitati motrice in care vor exersa coordonarea maini-picioare. Copiii vor avea ocazia sa lucreze atat individual, cat si in echipe, vor analiza si vor lua decizii, vor da feedback, vor fi exploratori si creatori in acelasi timp.

Atelierul se adreseaza parintilor participanti la conferinta Puterea relatiilor cu Gaspar & Otilia, organizata de Pagina de psihologie, in cadrul Movieplex, Plaza Mall. Detalii despre conferinta gasiti pe pagina evenimentului.